Andrade odveo Portugalce u finale

Drugi finalista turnira Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 je selekcija Portugala koja je savladala Rusiju tek posle boljeg izvođenja penala. Junak u trijumfu Portugalije bio je njihov golman Andrade koji odbranio dva penala.

Bio je ovo derbi meč dve prvoplasirane selekcije sa svetske rang liste u kome se videla sva lepota fudbala na pesku. Rusi su došli do ranog vođstva već na samom startu meča, a gol je postigao Makarov. Belćior  je doneo izjednačenje Portugalcima, a Novo u samom finišu poslednje deonice prvo vođstvo za Portugaliju.

Škarin je ponovo vratio rezultatski egal (2:2), ali je svojim drugim golom samo minut pre kraja druge doenice Novo Portugaliji ponovo obezbedio vođstvo (3:2). Krišanov je omogućio Rusima još jednom da izjadnače pošto je pogodio mrežu u drugom minutu poslednje deonice, a samo minut kasnije najbolji svetski igrač fudbala na pesku Mađer ponovo je doneo vođstvo Portigalcima (4:3).

Meč u produžetak odveo je Paporotnji koji je postigao gol sedam minuta pre kraja.

U dodatnih tri minuta nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju penala. Mađer i Koimbra su bili precizni, dok je šuteve Paporotnjija i Leonova zaustavio sjajni golman Andrade i tako odveo Portugalce u finale.

Podelite vest

Povezane vesti