Azuri bolji od Švajcaraca

Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016, najjači turnir u fudbalu na pesku ove godine u Evropi počeo je utakmicom između selekcija Italije i Švajcarske. Na novoizgrađenom stadionu na makiškoj strani Ade Ciganlije Italijani su savladali Švajcarce rezultatom 3:2 i tako obezbedili plasman u polufinale. Za razliku od 2005. godine kada su osvojili Euro beach Soccer Cup, Švajcarci će ovog puta morati da se zadovolje razigravanjem za plasman.

bsoccer_038Igralo se po veoma toplom vremenu, obe selekcije pokazale su veliku borbenost, a Italijani su se na startu mnogo bolje snašli. Na prvi gol čekalo se sve do drugog perioda igre kada je mrežu zatresao Palmaći. Samo minut kasnije Palmaći je ponovo bio strelac fantastičnog gola iz slobodnog udarca.

Najlepši momenat na meču desio se osam minuta pre kraja druge deonice kada je Gori makazicama postigao treći pogodak za Italiju. Iako su bili u znatnom zaostatku Švajcarci se nisu predavali. Prvo je Mišev u poslednjem minutu drugog perioda smanjol na 3:1, a Hodel je sedam minuta pre kraja utakmice vratio neizvesnost i nadu Švajcarcima u preokret. Ipak, Italijani su izdržali pritisak i zasluženo se plasirali u polufinale.

Podelite vest

Povezane vesti