Formirana reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku

Prva reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku je formirana. Posle 25 dana selektivnih treninga selektor naše reprezentacije Dejan Knežević odredio je spisak od 13 igrača i tri golmana koji će konkurisati za Euro Beach Soccer Cup kome će Beograd biti domaćin od 24. do 26. juna.

Na javni konkurs za učešće u prvoj reprezentaciji Srbije, u ovoj za nas novoj sportskoj disciplini, prijavilo se preko 150 fudbalera. Naš stručni štab na delu je video oko 70 igrača i na kraju odabrao 16. Orlove predvode nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nikola Mijailović, kapiten futsal selekcije Srbije Marko Perić, nekadašnji prvotimac OFK Beograda, moskovske Lokomotive i Kelna Nemanja Vučićević, a na spisku su još: Marko Milojević, Srđan Vorgić, Mihailo Pantelić, Mihailo Jovanović, Nikola Čubrilović, Nikola Valentić, Filip Antić, Nenad Grujić, Nemanja Filimonović, Marko Lazić, Marko Spasić, Mladen Jovančić i Marko Radisavljević.

bsoccer_port_0035

– Momci su prethodnih dana uložili veliki trud i zaista zaslužuju pohvale. Evidentan je ogroman napredak, ali svima treba da bude jasno da se mi tek nalazimo na početku i da će nam trebati dosta vremena da budemo u rangu sa najboljim selekcijima. Ipak, ono što je ohrabrujuće je da imamo talenta za fudbal na pesku i to se lako može primetiti – počeo je priču selektor Dejan Knežević koji ne može da računa na nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Dejana Milovanovića zbog povrede stopala.

bsoccer_port_0047Vatreno krštenje naše selekcije na međunarodnoj sceni neće biti nimalo lako jer će Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 biti najjači turnir u Evropi ove godine. Osim naše selekcije učestvuju još sedam najboljih evropskih reprezentacija Rusija, Portugal, Italija, Španija, Ukrajina, Švajcarska i Mađarska. U kakvom će društvu biti Srbija i o kakvom kvalitetu turnira se radi najbolje govore sledeći podaci. Rusija je trenutno vodeća selekcija na svetskoj rang listi, Portugalci su aktuelni prvaci sveta, Italijani su četvrtoplasirani, a Švajcarci šestoplasirani po rejtingu u svetu.

– Naš prvi protivnik na turniru Euro Beach Soccer Cup Belgrade 2016 bie selekcija Mađarske, reprezentacija koja je na 17. mestu na svetskoj rang listi. Otežavajuća okolnost za nas svakako je činjenica da nažalost nećemo imati nijednu kontrolnu utakmicu pre početka turnira. Pokušali smo da organizujemo prijateljske mečeve sa selekcijama Grčke, Bugarske, Švajcarske, Austrije ali nažalost nisu imali slobodnih termina. Naše neiskustvo biće veliki problem, ali nećemo se unapred predati. Uzdamo se u podršku sa tribina i zato pozivam naše navijače da od 24. do 26. juna budu uz nas na novom stadionu na Adi Ciganliji i da nas bodre, a siguran sam da će biti u prilici da uživaju u atraktivnim potezima – zaključio je Knežević.

Podelite vest

Povezane vesti