Humanost na pesku stadiona na Adi

Posle prvog dana Evro bič-soker kupa u kome je viđeno mnoštvo atraktivnih poteza i lepih golova, fudbal na pesku pokazao je i svoje humano lice. Specijalni gosti organizatora ovog turnira, kome je Beograd domaćin od 24. do 26. juna na Adi Ciganliji, bila su deca sa smetnjema u razvoju, deca sa invaliditetom i bez roditeljskog staranja iz kluba malog fudbala Mungosi. Oni su se družili sa reprezentativcima Srbije, Švajcarske, Rusije i Španije na novoizgrađenom stadionu na makiškoj strani Ade i učili o novom sportu koji je stigao u Srbiju.

Momci i devojke iz kluba Mungosi nisu krili svoje oduševljenje činjenicom da su imali šansu da se uz majstore ove igre i oni oprobaju u fudbalskoj veštini na pesku, a kao uspomenu na ovo druženje dobili su lopte i prigodne poklone. Jedan od koordinatora u radu sa ovom decom Bojana Milićević je istakla veliku zahvalnost Aleksandru Radoševiću, direktoru preduzeća Beach Soccer d.o.o. koji je bio pokretač cele akcije:

– Želim da se zahvalim na pozivu, jer će ova poseta i druženje sa fudbalerima našim članovima mnogo značiti. Ovakvi i slični programi inkluzije su za njih dragoceni – konstatovala je Bojana Milićević.

Treba istaći da je klub malog fudbala Mungosi za osobe sa invaliditetom, smetnjama u razvoju i decu bez roditeljskog staranja oformio selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević pre osam godina i on danas broji čak 50 članova koji redovno treneriaju u SC Šumice.

Podelite vest

Povezane vesti