ISTORIJSKA POBEDA! Srbija – Kazahstan 6:5

Reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku upisala je prvu pobedu u istoriji. U svom šestom meču od formiranja prve selekcije Orlovi su zabeležili istorijski trijumf. Izabranici selektora Dejana Kneževića su u poslednjem, trećem kolu kvalifikacija za B divizuju Evropske lige, pobedili selekciju Kazahstana posle velike borbe sa 6:5.

Orlovi su kao i u nekim prethodnim utakmicama imali odličan start i poveli su sa 3:0. Međutim, Kazahstanci nisu ni pomišljali na predaju. Uspeli su da uhvate priključak i priđu na svega gol minusa (4:3). Do kraja je viđena velika borba, igralo se gol za gol, a Srbija je za razliku od prethodnog meča sa Moldavijom uspela da sačuva stečenu prednost i na kraju zasluženo slavi rezultatom 6:5.

Ponovo je najbolji strelac u redovima našeg tima bio Nemanja Vučićević sa tri pogotka, a golove su pored njega postigli Mihailo Jovanović, Nikola Čubrilović i Filip Antić.

Ovim trijumfom Srbija je zauzela treće mesto u grupi čime nije izborila plasman u Evropsku ligu. Prvo mesto pripalo je favorizovanoj Estoniji, drugi su Moldavci, a na poslednjem mestu je Kazahstan.

“Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da smo zabeležili prvu pobedu. Ovo je zaista veliki uspeh za nas jer ovaj tim se okupio pre samo mesec dana. Adaptacija na podlogu kakva je peščana nije laka, ali očigledno je da iz meča u meč napredujemo. Čestitam igračima na velikoj požrtvovanosti i zalaganju i nadam se da će nam ovaj trijumf biti dodatni podstrek da još više i bolje trenerimo. Talenat za ovaj sport svakako imamo i nadam se da će sa vrednim radom doći i rezultati”, zadovoljno je konstatovao selektor Dejan Knežević.

Share Now

Related Post