Miloš Ninković: Podržite reprezentaciju Srbije u fudbalu na pesku, i ja planiram da zaigram za koju godinu

U beogradskom hotelu „Holidej In” održana je konferencija za novinare uoči prvog turnira Evropske lige u fudbalu na pesku, koji će od 23. do 25. juna biti održan u Beogradu, na nacionalnom stadionu za bič soker na Adi Ciganliji.

Ovogodišnje izdanje Evropske lige je 20. po redu. Iz A divizije učešće će uzeti selekcije Rusije, Španije, Nemačke i Francuske, dok su iz B divizije na turniru u glavnom gradu Srbije pored domaće selekcije još Češka, Estonija i Norveška.

Promoter turnira je Miloš Ninković, proslavljeni reprezentativac Srbije, koji je tokom karijere igrao za Čukarički, Dinamo Kijev, Evijan i Crvenu zvezdu, a prošle sezone je sa australijskim Sidnejom osvojio titulu prvaka te zemlje, ujedno je bio proglašen za najboljeg igrača prvenstva.

Pre svega, izuzetna mi je čast što sam promoter ovog turnira. Bio sam sa momcima pre nekoliko dana, gledao sam trening, video sam da imaju veliku želju da predstave našu zemlju u što boljem svetlu. Pozvao bih ljude da u što većem broju dođu da podrže ove momke, da ostvarimo što bolji rezultat. Otkriću vam da planiram da se oprobam u ovom sportu, s obzirom da sam već pri kraju karijere, imam već 32 godine. Možda i da se pridružim momcima za koju godinu, da probam, da vidim kako sve funkcioniše. Zaista mi se sviđa ovaj sport, verovatno mnogo drugačiji od ovog mog. Znate dobro da sam u Australiji, malo sam se i raspitivao oko bič sokera. Oni kao i mi imaju reprezentaciju, ali ne i ligu. Moja velika je želja da uz pomoć naših ljudi, kojih zaista ima mnogo u Australiji, pogotovo u Sidneju, da organizujemo neki turnir na kojem učestvovati i selekcija Srbije, ili bar prijateljski meč protiv njih. Znam da bi to našim ljudima tamo mnogo značilo, oni jedva čekaju da neko od naših sportista dođe. Daću sve od sebe da to uradim. Još jednom, želim puno sreće momcima na predstojećem turniru i pozivam publiku da ih podrže – rekao je Miloš Ninković.

Share Now

Related Post