Napredak Srbije na svetskoj rang listi

Pionirski koraci za razvoj fudbala na pesku u Srbiji napravljeni su ovog leta. Kao najznačajniji projekat svakako je izgradnja prvog stadiona na Adi Ciganliji kapaciteta 2460 mesta na osnovu kojeg je Beograd dobio domaćinstvo najjačeg turnira koji se u Evropi igra ove godine – EURO BEACH SOCCER CUP.

Posle samo mesec dana selektivnih treninga naša reprezentacija se oprobala u društvu sedam najjačih selekcija na Starom kontnentu. Samo učešće na ovom prestižnom turniru, koje je omogućeno predanim radom ljudi iz preduzeća Beach Soccer d.o.o. uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Fudbalskog saveza Srbije, naša reprezentacija sakupila je dragocene bodove.

Naime, Srbija je zaradila 60 bodova što je omogućilo značajan pomak na svetskoj rang listi i to za nekoliko desetina mesta. Naša selekcija trenutno se nalazi na 73. mestu, a posle prve pobede koja je ostvarena početkom jula protiv Kazahstana treba očekivati da će naša selekcija na novoj rang listi koja će biti objavljena sledećeg meseca ponovo zabeležiti značajan skok.

Share Now

Related Post