Preduzeće Beach Soccer d.o.o. osnovano je u novembru 2015. godine sa ciljem da vodi brigu o fudbalu na pesku u Srbiji. Međutim, konkretna ideja za pokretanjem ove sportske discipline na profesinalnom nivou rodila se nakon Evropskih igara u Bakuu na kojima je fudbal na pesku pokazao sav svoj potencijal. Ubrzo potom uspostavljen je kontakt sa Aleksom Sorijanom glavnim operativcem Beach Soccer Worldwide, FIFA agencije zadužene za takmičenje i razvoj fudbala na pesku.

Gospodin Sorijano u posetu Beogradu došao je avgusta 2015. godine. Bio je u prilici lično da se uveri u sav potencijal Ade Cingalije kao idealnog mesta na kome bi mogle da se igraju utakmice fudbala na pesku i malo je reći da je bio oduševljen onim što je video. Usledio je poziv beogradskoj delegaciji na Interkontinentalni kup koji se održavao u Dubaiju gde je dogovoreno da Beograd tokom leta 2016. godine bude domaćin turnira pod nazivom Euro Beach Soccer Cup na kome će osim Srbije učestvovati još sedam reprezentacija. Ceo ovaj ambiciozni projekat dobio je značajnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i grada Beograda pa su tako bili ispunjeni svi preduslovi da se krene u realizaciju.

Ono što posebno treba naglasati je da je preduzeće Beach Soccer d.o.o. dobilo podršku i Fudbalskog saveza Srbije. Kada je u pitanju funkcionasanje fudbala na pesku u svetu postoje dva modela. Po jednom, fudbalski savezi preuzimaju sve obaveze oko funkcionisanja i organizacije aktivnosti vezanih za fudbal na pesku i drugi, koji omogućava privatnim firmama koje su registrovane za takvu vrstu sportskih aktivnosti, da vode računa o ovoj sportskoj disciplini. Ovaj drugi model primenjen je u Engleskoj i Švajcarskoj i iskorišćen je u Srbiji.

Beach Soccer Team

Sa leva na desno: Miloš Joksić, Marko Dimić, Slobodan Stefanović, Branislav Mitrović, Aleksandar Višnjić, Zoran Čanak i Aleksandar Radošević. Čuče sa leva na desno: Dejan Stojadinović (pomoćni trener), Mihajlo Jovanović, Marko Muslin, Aleksandar Radosavljević i Mile Dejanović.


Direktor preduzeća Beach Soccer d.o.o. je Aleksandar Radošević, za koga se slobodno može reći da je jedan od pionira fudbala na pesku u Srbiji. Naime, još početkom ovog milenijuma Radošević je kao trener dva puta osvajao turnire u fudbalu na pesku koji su organizovani u Srbiji.

Bili su to prvi turniri koji su organizovani na Lidu predvodivši ekipu Diadora Lion.

Veliku podršku na popularizaciji fudbala na pesku bez svake sumnje daće i dvojica bivših fudbalskih reprezentativaca Marko Pantelić i Mateja Kežman koji su promoteri ovog sporta u našoj zemlji.