Održana druga „Klinika” Svetske bič-soker federacije

U okviru turnira Evropske lige, u Beogradu je, kao i prethodne godine održana manifestacija pod nazivom „Klinika” koju organizuje Fondacija Svetske bič-soker federacije. Reprezentativci iz Španije, Nemačke, Rusije i Srbije družili su se sa decom ometenom u razvoju iz futsal kluba „Mungos”.

Igrači koji su zajedno sa bič-soker fudbalerima pokazali svoje umeće na pesku su Zorica Latinović, Predrag Lataš, Ljiljana Tomić, Aleksandar Đorđević i Milan Komatović, dok je trener bila Bojana Milićević.

– Nama je ovo druga godina kako dolazimo na turnir. Ove godine impresije su još jače i lepše. Na insistiranje dece, koja su željno iščekivala turnir Evropske lige u Beogradu, došli smo ovde, jer je ovo velika stvar za njih. Kroz druženje i igru sa igračima, kao i ostalim učesnicima turnira, osetili su se ravnoprvnim, što je i bila glavna ideja okupljanja. Sport je još jednom pokazao da ne poznaje razlike. Druženje je jednako za sve i svakom je omogućeno da pokaže šta ume – rekla je Milićevićeva i dodala:

– Moram da se zahvalim Aci Kovačeviću, bivšem selektoru futsal reprezentacije Srbije, koji je započeo ovaj projekat inkluzije. Pre sedam godina u klubu je otvorena i sekcija za decu sa posebnim potrebama i da nije bilo njega, ništa od ovoga ne bi bilo ostvareno.

Share Now

Related Post