Pantelić svečano otvorio turnir, ministar Udovičić u publici

Euro Beach Soccer Cup Belgrade svečano je otvoren uz spektakularan program na novoizgrađenom stadionu za fudbal na pesku na makiškoj strani Ade Ciganlije. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda, Aca Kovačević, selektor futsal reprezentacije Srbije, kao i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

bsoccer_081

Promotivni film o Srbiji i Beogradu, koji po prvi put organizuju najjači evropski turnir za fudbal na pesku, video se na pet kontinenata s obzirom da direktni prenosi sa ovog turnira idu u preko 100 zemalja. Publiku su zabavljale ataktivne devojke iz dens gupe Fluid i to uz zvuke himne turnira koju je komponovao naš poznati kompozitor Vladimir Graić Graja.

Turnir je svečano otvorio naš proslavljeni fudbalski reprezentativac Marko Pantelić:

bsoccer_084

– Pozdrav Beograde, pozdrav Srbijo. Čestitam organozatorima koji su u našem glavnom gradu priredili ovako veličanstven turnir. Pozvao bih publiku, navijače naše reprezentacije da u što većem broju isprate ovaj turnir. Ovim, zvanično proglašavam Euro Beach Soccer Cup otvorenim – rekao je Pantilić i potom izveo početni udarac kojim bez ikakvih problema sa polovine terena pogodio mrežu.

Podelite vest

Povezane vesti