Poraz Srbije u istorijskom meču

Svaki početak je težak, kaže stara izreka. Izuzetka nije bilo ni za našu reprezentaciju u fudbalu na pesku. U prvom meču u istoriji selekcija Srbije poražena je od Mađarske 6:0. Ali, Orlovima se nema šta zameriti. Pre svega, jer su pokazali izuzetan nivo borbenosti, a igrali su protiv 17. selekcije na svetskoj rang listi i to bez bilo kakvog pređašnjeg iskustva sa podlogom kakva je pesak. Čak su pri rezultatu 1:0 u korist Mađara izabranici selektora Dejana Kneževića dva puta pogađali okvir gola, ali školu su na kraju skupu platili.

345Rano vođstvo Mađara u značajnoj meri poremetilo je naš tim. Gol smo primili iz kaznenog udarca posle greške koja je isključivo bila plod neiskustva, a strelac prvog gola bio je Simonji posle samo minut igre. Uzvratili su Orlovi izuzetno hrabrom i agresivnom igrom. Prečku je prvo pogodio Vučićević, a potom je udarac Čubrilovića završio na stativi. Neiskorišćene šanse Srbije Mađari su iskoristili, a za naš tim kobna je bila druga deonica u kojoj su Mađari postigli pet golova. Strelci su bili Berkeš i Turoš po dva puta i Senteš Biro jednom.

Imali su prilike naši igrači i u poslednoj deonici da postignu gol, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu. Naša reprezentacija u subotu igra od 18 sati protiv Švajcarske u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta.

Podeli vest

Povezane vest