Preokret Češke protiv Estonije u prvom meču turnira

Estonija – Češka 3:5 (3:2, 0:2, 0:1)

Strelci: 1:0 – Stuf u prvom minutu, 2:0 – Stuf u prvom, 3:0 – Munskind u 3, 3:1 – Boček u 8, 3:2 – Černi u 12, 3:3 – Radosta u 16, 3:4 – Baran u 19, 3:5 – Mizar u 36. minutu.

Nacionalni stadion za fudbal na pesku na Adi Ciganliji. Sudije: Antonio Pereira (Portugalija), Đuzepe Sikurela (Italija), Đioni Matikoli (Italija) i Kristijan Zimerman (Nemačka).

ESTONIJA: Tam, Stuf, Minlibajev, Palm, Maeorg, Munskind, Kigaste, Raku, Soaluste, Rimel. Selektor: Rando Rand.

ČEŠKA: Vančat, Baran, Mižar, Černi, Boček, Holi, Vihnal, Folejtar, Višek, Radosta. Seketor: Martin Čalupa.

U prvom meču premijernog turnira Evropske lige u fudbalu na pesku, Češka je posle velikog preokreta savladala Estoniju sa 5:3. Estonci su posle samo tri minuta imali tri gola viška, činilo se tada da će lako do ubedljivog trijumfa.

Prvi gol ekipa sa Baltika postigla je posle samo dve sekunde, sjajnu akciju sa centra završio efektnim pogotkom Stufa. Već posle 26 sekundi Estonija je duplirala prednost, precizan je bio isti igrač, a na isteku trećeg minuta pogodio je i Munskind.

Ipak, do kraja prve trećine Češka se vratila u igru sa dva gola, prvi je delo Bočeka, a drugi Černija. „Knedličke“ su preokret kompletirale u drugoj trećini, Radosta je izjednačio, a Baran doneo vođstvo.

U poslednjoj trećini Estonija je dva puta pogađala okvir gola rivala, ali su potom kanjeni za promašaje. Iz slobodnog udarca je nedostižna dva gola prednosti doneo Mižar, 39 sekundi pre kraja susreta doneo Mižar.

Share Now

Related Post