Reprezentacija Srbije počela sa treninzima

Reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku počela je sa radom. Prvog dana selektivih treninga na terenima Šark na Adi Cingaliji, prodefilovalo je 40 igrača koji su uložili mnogo truda da se nametnu selektoru

Dejanu Kneževiću. Radu reprezentacije na startu u značajnoj meri pomogao je dugogodišnji reprezentativac Švajcarske u fudbalu na pesku Dejan Stanković čiji su saveti i ogromno iskustvu u ovom sportu bili dragoceni našem stručnom štabu.

Veliku zahvalnost dugujemo Dejanu Stankoviću koji je vrlo rado prihvatio naš poziv i došao da nam pomogne i bude sa nama na trenizima u naredna dva tri dana. Njegovi saveti su nam od ogromnog značaja, jer sve ovo za nas je nešto novo – počeo je priču selektor Dejan Knežević i dodao.

Mi smo selekcija u povoju, a domaćini smo veoma jakog turnira, gde će učestvovati još sedam veoma kvalitetnih selekcija. Biće mnogo teško, ali nećemo da se predajemo. Daćemo sve od sebe da napravimo rezultat bar kao futsal reprezentacija. Mislim da imamo igrače koji su bili majstori u velikom fudbalu i u futsalu i da će pokazati da su majstori i na pesku – konstatovao je Knežević.

Dejan Stanković nije krio uzbuđenje i oduševljenje činjenicom da u Beogradu pomaže razvoju reprezentacije Srbije.

Dugo sam čekao ovaj momenat, da i reprezentacija Srbije u fudbalu na pesku počne sa radom. Jako sam srećan što mogu da pomognem. Veoma mi je drago što će Beograd za mesec dana biti domaćin vrlo kvalitetnog turnira i mislim da je to prava stvar i dobar put za razvoj ovog sporta. S obziorm da se reprezentacija Srbije nalazi na početku e treba odmah praviti poređenja sa ostalim selekcijama. Srbija treba da gleda sebe i ide korak po korak napred. Mi smo uvek bili dobri tehničari, potreban je samo dobar trening i mislim da reprezentacija Srbije ima budućnost u ovom sportu – istakao je Stanković.

Prvi trening zbog lakše povrede prpoustio je Dejan Milovanović, kao i Nikola Mijailović zbog prehlade, a konkurencija će biti još žešća kada se radu bude priključio i kapiten futsal reprezentacije Srbije Marko Perić i rezervni golman Nemanja Momčilović.

Podelite vest

Povezane vesti